WOONDECORATIES

woondecoraties

woondecoraties

Blog Article


slip
Home Décor Products, Inc. was een grote online detailhandelaar in woninginrichting en -verbetering, met hoofdkantoor in Edison, New Jersey. Het bedrijf beweerde meer dan 450.000 huishoudelijke producten op voorraad te hebben van meer dan 800 luxemerken, waaronder TOTO, Lenox, Kohler en Jacuzzi.
Ga hier kopen: baby en peuter
Home Décor Products werd in november 2000 opgericht met de overname van Bathopia, een e-tailer in badkamers en keukens. Bathopia werd opnieuw gelanceerd als HomeClick.com, in de eerste plaats een online detailhandelaar van bad- en keukenproducten, met als doel de gemiddelde consument in staat te stellen artikelen direct online te kopen die normaal gesproken alleen verkrijgbaar waren in verschillende showrooms verspreid over het land. HomeClick groeide snel in de eerste jaren van zijn bestaan en breidde zijn productaanbod uit tot toestellen, verlichting, huishoudartikelen en tafelgerei tegen 2002.

In de daaropvolgende jaren lanceerde Home Décor Products verschillende andere websites voor verschillende soorten producten. Na de lancering van AbsoluteHome.com in 2004 volgden gespecialiseerde sites zoals Barbecues.com, KnobsandThings.com en Poolclick.com. In oktober 2005 kocht Home Décor Products de merknaam van de grootdistributeur Hechinger, een merk dat bekend staat om doe-het-zelfproducten (DIY). HDPI verwierf ook de activa van het doe-het-zelfmerk Builders Square en herlanceerde het als een vergelijkingswinkel voor huis- en tuinproducten.

HDPI lanceerde in juni 2007 een reclamepartnerschapsprogramma, waarbij banneradvertenties op haar websites worden verkocht.

In 2006 werd Home Décor Products erkend als #5 op de Internet Retailer Top 500 lijst in de categorie huishoudelijke artikelen/huisinrichting. HDPI werd ook opgenomen in de Inc. 500 lijst van snelst groeiende bedrijven van 2006. Het bedrijf claimde een internetverkoop van 83,8 miljoen dollar in 2007. Het bedrijf had buitensporige voorraadkosten en moest op 26 maart 2009 het faillissement aanvragen en zijn activiteiten staken.

Report this page